Aniversare a Centrului de tineret din Bocşa – Vasiova

Centrul din Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ – Bocşa Vasiova a sărbătorit sâmbătă, 28 februarie 2015, un an de activitate. Cu acest prilej, copiii şi tinerii participanţi la proiectul „Tineri în Biserică“ derulat de Episcopia Caransebeşului l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a binecuvântat spaţiul deschis în cadrul parteneriatului încheiat cu Biblioteca orăşenească „Tata Oancea“ din localitate, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Banat.

Întâlniri cu scriitori şi prezentări de cărţi, atelier de teatru şi poezie, proiecţii de filme cu caracter religios, atelier de handmade-uri şi expoziţii cu vânzare în scop caritabil, şezători literar-muzicale şi spectacole artistice, excursii tematice şi deplasări în scop caritabil sunt câteva dintre activităţile pe care le desfăşoară copiii şi tinerii de la Centrul de tineret Vasiova. Aceştia sunt coordonaţi de pr. Doru Melinescu şi instruiţi de prof. Loredana Melinescu, prof. Stela Boulescu, prof. Daniela Domşik, prof. Steluţa Damaschin şi artistul plastic Viorel Coţoiu. Pe parcursul unui an, această „familie“ care a devenit centrul a participat la proiectele şi programele iniţiate de Episcopia Caransebeşului şi s-a bucurat de tabere gratuite, de întâlniri între membrii centrelor din judeţ la diverse evenimente, de excursii şi pelerinaje, dar şi alte astfel de întâmplări atractive.

„După un an de funcţionare, Centrul de tineret Vasiova poate privi înapoi cu mândrie, deoarece activitatea desfăşurată în acest an a fost una lăudabilă. Dar adevărata răsplată este faptul că, prin aceste activităţi şi proiecte, copiii noştri devin mult mai responsabili, regăsesc în sufletul lor bucuria de a oferi, de a ajuta pe cel de lângă ei, iar evenimentele la care ei participă au rolul de a le insufla, în aceste vremuri tulburi, adevăratele valori moral-creştine“, a subliniat Gabriela Şerban, director la Biblioteca orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa.

Activitatea rodnică a centrului bocşan a fost răsplătită în nenumărate rânduri: la nivel judeţean de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a fost alături de copii şi tineri în permanenţă, iar aceştia s-au bucurat de sprijinul şi darurile ierarhului. La nivel naţional, Patriarhia Română, prin Preafericitul Patriarh Daniel, a premiat acest centru, alături de altele din ţară, mai ales pentru activităţile filantropice desfăşurate.

Comentarii Facebook


Știri recente