An omagial 2017: Expoziție de icoane la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din orașul Victoria

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din orașul Victoria, județul Brașov, a găzduit recent cea dea douăsprezecea ediţie a expoziţiei intitulate Drumul Icoanei pe sticlă. Evenimentul a fost dedicat Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.

Manifestarea a reunit iconari din patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului: Braşov, Făgăraş I, Făgăraş II şi Săliște. Icoanele au fost admirate de vizitatori în interiorul centrului social al lăcașului de cult.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Octavian Smădu, organizatorul evenimentului, a evidențiat că iconari transilvăneni, unii rămaşi anonimi, au lăsat inestimabile opere religioase. De asemenea, părintele a mai subliniat faptul că expoziţia este şi o modalitate de promovare a meşterilor iconari, păstrători ai acestui străvechi meşteşug artistic.

Manifestarea se înscrie în proiectele organizate de comunitatea parohială. Aceasta oferă tinerilor, credincioșilor și iubitorilor de artă posibilitatea de a viziona o expoziție deosebită și inedită.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente