Ambulanță de la Crucea Roșie Bavareză oferită Episcopiei Hușilor cu sprijinul Mitropoliei Germaniei

Săptămâna aceasta a ajuns în țară cea de a doua ambulanță oferită în ultimul an de Crucea Roșie Bavareză Episcopiei Hușilor. Donația, care a cuprins și echipament medical de protecție, a fost intermediată de Mitropolia Germaniei, cu sprijinul Părintelui Klaus Klein, preotul ortodox al Crucii Roșii Bavareze.

Înainte de plecare, Părintele Mitropolit Serafim a binecuvântat transportul, a mulțumit donatorilor și s-a rugat ca Dumnezeu să îi ocrotească pe cei care vor primi ajutorul.

Colaborarea dintre cele două instituții, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei și Crucea Roșie Bavareză, a început în primăvara anului 2019 și are în vederea realizarea mai multor obiective umanitare.

Cu exact un an în urmă, la Huși a ajungea prima ambulanță donată de Crucea Roșie Bavareză pentru Centrul de Îngrijire și Asistență Socială la Domiciliu al eparhiei.

Părintele Mitropolit Serafim a sfințit transportul și s-a rugat pentru donatori și beneficiari. Foto credit: Mitropolia Germaniei

Prin colaborarea cu Mitropolia Germaniei, organizația bavareză a oferit sprijin și Fundaţiei medicale Providenţa a Arhiepiscopiei Iașilor, pentru care a donat două ambulanțe în 2019 și bani și echipament de protecție în valoare totală de 20.000 de euro în timpul stării de urgență.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente