Crucea Roşie Bavaria a dăruit două ambulanţe Fundaţiei „Providenţa” din Iaşi

Crucea Roşie din Bavaria – Germania a oferit două ambulanţe Fundaţiei medicale „Providenţa” din Iaşi. Cele două autospeciale au fost binecuvântate luni, 19 august 2019, de Mitropoliţii Teofan al Moldovei şi Serafim al Germaniei.

Donaţia a fost posibilă ca urmare a colaborării dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria.

La eveniment au participat membrii bavarezi de la Crucea Roşie, dar şi reprezentanţi ai Spitalului şi Policlinicii „Providenţa”.

După slujba de sfinţire, cei prezenţi au mers în Sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan, unde au fost rostite discursuri, informează Doxologia.

Asistenţa medicală în ograda Bisericii

În cuvântul de mulţumire, Părintele Mitropolit Teofan a evedinţiat faptul că Biserica a revenit, după 1990, în spaţiul asistenţei medicale.

„În demersul pentru intrare în normalitate după 1990 se înscrie şi iniţiativa Părintelui Patriarh Daniel de înfiinţare a unei policlinici şi a Spitalului Providenţa”.

„Ulterior s-a adăugat şi Fundaţia Providenţa pentru a răspunde mai consecvent cazurilor sociale. S-a înnodat, aşadar, o pauză de 50-60 de ani cu vechea tradiţie a prezenţei asistenţei medicale în ograda Bisericii”.

 Aceste ambulanţe ne sunt de mare ajutor

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a adăugat la final un cuvânt referitor la buna colaborare dintre Crucea Roşie din Bavaria şi Mitropolia pe care o coordonează.

„În activitatea noastră avem multe cazuri sociale şi în toată lucrarea avem nevoie de transport pentru pacienţi. Astfel, aceste ambulanţe ne sunt de mare ajutor şi dorim să mulţumim pentru această donaţie”, a declarat Daniela Naclad, directorul Fundaţiei medicale „Providenţa”.

Reprezentanţii Crucii Roşii din Germania împreună cu cei doi ierarhi au vizitat Policlinica şi Spitalul „Providenţa”.

Policlinica Providența

Este un centru de sănătate care oferă consultații, diagnostic și tratament în regim  de ambulator.

Policlinica a fost inaugurată în 16 august 1998 prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În 2008 a fost înfiinţat Spitalul Providenţa, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății, de 102 paturi.

În perioada 2010-2012, cu ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-au efectuat lucrări de extindere și modernizare a spitalului și a policlinicii.

Cele 2 așezăminte medicale sunt sprijinite și îndrumate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și militează pentru o medicină de tip creștin, dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă şi o relaţie medic-pacient bazată pe încredere, respect şi compasiune.

Providența își propune să acţioneze în direcţia educaţiei pentru sănătate, aplicând preceptele creştine ale Bisericii noastre, grija faţă de cel aflat în suferinţă şi tratamentul nediferenţiat al bolnavilor.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente