Episcopia Hușilor va deschide un centru medical. Crucea Roșie din Bavaria a donat prima ambulanță

Mitropolitul Serafim al Germaniei și Episcopul Ignatie al Hușilor au sfințit marți prima ambulanță donată de Crucea Roșie Bavareză pentru centrul medical al eparhiei moldovene.

„Era nevoie de o ambulanță care să acopere nevoile elementare din punct de vedere medical. La nivelul Spitalului Huși nu exista o asemenea ambulanță și atunci Biserica, la modul concret, încearcă să fie alături de oamenii care au nevoie de ajutor” a declarat Preasfințitul Părinte Ignatie, conform știriest.ro.

„Deja avem un medic si va mai veni o maică. Vom face un cabinet medical care să fie în slujba celor care nu dispun de resurse financiare pentru investigații elementare, un set de analize de bază”.

Donaţia a fost posibilă ca urmare a colaborării dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria.

Alte două ambulanțe au fost donate în luna august 2019 Fundaţiei medicale „Providenţa” din Iaşi.

„Aceste donații s-au făcut prin părintele Klaus care este preot ortodox și care lucrează în cadrul Crucii Roșii Bavareze”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei.

Episcopia Hușilor va dispune și de un Centru de Îngrijire si Asistență Socială la Domiciliu, dar şi de un Cabinet Medical.

Foto credit: Captură Video

Comentarii Facebook


Știri recente