Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a vizitat Episcopia Hușilor

Preasfințitul Părinte Ignatie a primit vineri, 19 aprilie 2019, la Reședința Episcopală din Huşi, vizita Excelenței Sale Domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, informează Episcopia Huşilor.

Cu această ocazie, Părintele Episcop Ignatie i-a dăruit volumul „Confessing the Truth in Love”, semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, precum și un album cu imagini din satul vechi românesc.

Oficialului american i-au fost prezentate principalele repere istorice și culturale care definesc Episcopia Hușilor, precum și viața spirituală a locuitorilor din această parte a țării.

În prima parte a zilei, Ambasadorul SUA în România s-a aflat la Cimitirul Evreiesc din localitate, devastat în urmă cu trei săptămâni, când peste 70 de monumente funerare au fost distruse.

Domnia sa a fost însoţit de vicepremierul Ana Birchall, de secretarul de stat Tudor Buzatu, de parlamentari de Vaslui şi de autorităţile judeţene.

Episcopia Hușilor şi-a exprimat, printr-un comunicat de presă, profunda mâhnire față de „acțiunea incalificabilă de profanare”, imediat după ce Federația Comunităților Evreiești din România a anunțat vandalizarea cimitirului.

Eparhia şi-a manifestat totala compasiune și solidaritate cu membrii comunității evreiești din Huși ca „reflex al relațiilor de susținere și ajutor cultivate în momentele tragice din trecutul nu foarte îndepărtat, când ierarhi, precum Grigorie Leu al Hușilor, au socotit că este o datorie morală sprijinul acordat”.

Citeşte şi: Ambasadorul statului Israel la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente