Episcopia Hușilor dezaprobă recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huși

Episcopia Hușilor își exprimă profunda mâhnire față de „acțiunea incalificabilă de profanare a mai multor morminte aflate în cimitirul evreiesc din municipiul Huși”.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Episcopia Hușilor își manifestă totala compasiune și solidaritate cu membrii comunității evreiești din Huși ca „reflex al relațiilor de susținere și ajutor cultivate în momentele tragice din trecutul nu foarte îndepărtat, când ierarhi, precum Grigorie Leu al Hușilor, au socotit că este o datorie morală sprijinul acordat”.

„Comunitatea evreiască este parte constitutivă a istoriei huşene, chiar dacă vicisitudinile vremurilor au făcut ca, în prezent, aceasta să fie răspândită în toată lumea. Însă rădăcinile lor în aceste locuri, precum şi memoria vieţii şi faptelor celor dragi sunt înmănunchiate în locul în care îşi dorm somnul de veci înaintaşii lor”, se mai arată în comunicat.

Federația Comunităților Evreiești din România a anunțat miercuri că peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate.

Foto credit: Federația Comunităților Evreiești din România / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente