Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 01 martie 2016, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Mile Vasić, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România.

Domnul ambasador a exprimat recunoștința pentru onoarea de a fi primit în vizită la Patriarhia Română şi a făcut o scurtă prezentare statistică a configurației religioase a ţării sale, care a depășit o perioadă dificilă din istoria sa recentă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al BosnieişiHerţegovinei la București la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a recomandat să viziteze biserici şi mănăstiri ortodoxe din ţara noastră pentru a cunoaște mai bine viaţa şi activităţile Bisericii Ortodoxe Române. În continuare, Patriarhul României a subliniat istoria comună dificilă a popoarelor din Balcani şi provocările societății contemporane aflată într-un proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere.

De asemenea, Preafericirea Sa a subliniat necesitatea unei mai bune cooperări între cele două popoare situate în aceeași zonă geografică şi a menţionat posibilitatea extinderii pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române în Peninsula Balcanică şi la obiective religioase din Bosnia şi Herţegovina pentru o mai bună cunoaștere reciprocă.

Biroul de presă ale Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente