Album omagial dedicat Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu zugravul

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut albumul omagial de artă bisericească Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu zugravul: tradiție și modernitate în arta brâncovenească, având ca autoare pe Elisabeta Negrău și Cristina Cojocaru.

Volumul se înscrie în tematica Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, potrivit Sectorului cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În Nota editorială de la începutul lucrării regăsim că Schimonahul Pafnutie a răposat în anul 1735, la vârsta de 76 ani. Pictura sa realizează o armonioasă sinteză între tradiție și noutate, împrumutând elemente din arta contemporană grecească sau din cea a Renașterii și interpretând într-o manieră personală temele tradiționale.

Lucrarea poate fi achiziționată din magazinele Serviciului Colportaj al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…