Alba: Traseul montan Cugir – vf. Moliviș a fost ecologizat şi remarcat

Asociația Raw Nature Experience a desăşurat în weekend o acţiune de remarcare și ecologizare a traseului Cugir – Bucuru – Bocșitură – vf. Răchita – vf. Moliviș.

„Am reușit sa marcăm 20 km. Urmează să revenim cu stâlpi în zona vf. Răchita”, au anunţat pe pagina de Facebook cei de la asociaţie.

Acţiunea a avut obiectiv principal redesenarea marcajelor montane, însă voluntarii au ecologizat şi traseul.

„Remarcarea traseului a fost aspectul principal pe care ne-am axat, însă am dorit să ne ocupăm și de ecologizarea lui, să încercăm să rezolvăm două probleme o dată. Am strâns 21 saci de 120l în condițiile în care ne-am concentrat strict pe potecă”.

„Am făcut 3 puncte de interes cu văi care au fost transformate în groapă de gunoi, rezultat al educației ecologice precare și absenței unui sistem de colectare a deșeurilor în zonele mai greu accesibile”.

Peturile de plastic şi dozele de aluminiu au fost cele mai întâlnite deşeuri lăsate în urmă de turişti.

Voluntarii au remarcat traseul montan. Foto credit: Raw Nature Experience.

Cei de la Asociația Raw Nature Experience au anunţat continuarea acţiunii.

„Nu am terminat. Cu cât muncim mai mult, cu atât ne dăm seama cât de mult mai este de muncă. Vă ținem la curent cu evoluția acestui proiect care, fiind amplu, cere timp și migală. Ne vedem în Șureanu!”

Județul Alba este acoperit de relief montan în procent de 52% din suprafața totală, având înălțimi ce ating peste 2000 de metri în sudul județului și peste 1800 de metri în nord-vest.

Activitatea turistică din zona montană a cunoscut, în general, o dezvoltare foarte mare în ultimii 10 ani, fluxurile de turiști crescând an de an cu circa 10-12%.

Foto credit: Raw Nature Experience/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente