Ajutor material pentru enoriași, în Parohia Teşila I din județul Prahova

Parohia Teșila I din Protopopiatul Câmpina, județul Prahova, a organizat, sâmbătă, 09 aprilie 2016, o acțiune filantropică prin care a oferit ajutor material unei familii numeroase în vederea construirii unei locuințe. La ora actuală cei cinci membri ai familiei locuiesc într-o singură cameră.

„O familie modestă alcătuită din soț, mamă însărcinată și trei copii, care locuiesc într-o singură cameră, au primit ajutor material din partea parohiei noastre. Strângerea banilor pentru această acțiune a fost începută prin Proiectul «Biserica și Școala din sufletul meu» în cadrul căruia copiii de la grupul catehetic au confecționat mărțișoare tradiționale pe care le-au dăruit tuturor credincioșilor. Pe lângă colecta organizată în urma acțiunii copiilor, s-a alăturat dorinței noastre de ajutor și un sponsor, directorul și angajatul firmei de unde au fost cumpărate materialele de construcție care în mare parte vor ajuta la începerea zidirii unei locuințe modeste pentru această familie. Au fost oferite cărămizi BCA, saci de ciment și multibat urmând ca în cel mai scurt timp să oferim și plăci de OSB și alte materiale necesare. Am fost impresionat de copiii grupului catehetic care au dorit să descarce materialele de construcție și să le așeze cu multă grijă în grădina familiei beneficiare”, a mărturisit părintele coslujitor Răzvan-George Topală, organizator al proiectelor cu copiii la Parohia Teşila I, Valea Doftanei.

Implicarea tinerilor din Parohia Teşila I a fost dovedită și prin rezultatul obținut la Proiectul catehetic „Biserica și Școala din sufletul meu” la care au obținut premiul al II-lea în cadrul Protopopiatului Câmpina (în anul 2015 au obținut premiul al III-lea la nivel eparhial).

Comentarii Facebook


Știri recente