Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” organizează în perioada Sărbătorilor Sfintelor Paști, un pelerinaj în Turcia

Agenția de Pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române organizează, între 1 și 7 aprilie, în perioada Sărbătorilor Sfintelor Paști, un pelerinaj în Turcia. În prima zi, credincioșii vor traversa cu feribotul Strâmtoarea Dardanele – Canakkale.

A doua zi se va vizita cetatea Troia, cetatea antică a Pergamului și Biserica Roșie. De asemenea se va face și un tur panoramic al orașului Izmir.

Pelerinii vor ajunge în cea de-a treia zi, în Sâmbăta Mare, la Cetatea Efes, unde vor putea vedea ruinele bisericii ridicate de împăratul Justinian în secolul al VI-lea. Mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul este un alt obiectiv al pelerinajului. La Casa Maicii Domnului din Efes, credincioșii vor putea participa la Slujba Învierii, care va fi oficiată de un preot ortodox român. Orașul Istanbul, bizantinul Constantinopol, îi va găzdui pe pelerini în a doua și a treia zi de Paști. Programul include vizitarea Catedralei „Sfânta Sofia”, dar și a Muzeului Național al Turciei.

Mai multe informații despre acest pelerinaj, dar și despre altele organizate de Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române, puteți afla de la sediul Agenției, din Bucuresti, Str. Doamnei, nr. 20, sector 3, sau accesând site-ul www.basilicatravel.ro

Veniturile obținute din organizarea acestor pelerinaje sunt folosite de Patriarhia Română pentru susținerea activităților Centrului de Presă Basilica, ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente