Află de pe fiipregatit.ro ce trebuie să faci în situații de urgență

Site-ul fiipregătit.ro prezintă pașii care ar trebui urmați într-o situație de urgență.

Platforma online deținută de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are ca scop educarea și informarea populației în situații de urgență.

Pagina web cuprinde trei mari secțiuni informative.

Prima dintre ele, „Ghiduri”, cuprinde informații pentru situații de urgență în caz de inundații, cutremure, incendii, furtuni, alunecări de teren, etc.

Anumite ghiduri sunt însoțite de videoclipuri și imagini ilustrative, iar unele dintre informații pot fi descărcate în format pdf.

„Campanii”, a doua secțiune, prezintă activitățile organelor abilitate în efortul de conștientizare a populației în situații ca incendii, cutremure, etc.

A treia secțiune, „Trusa de supraviețuire”, prezintă obiectele indispensabile în caz de urgență pentru asigurarea supraviețuirii pe o perioadă de 3-5 zile.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține și aplicația DSU pentru utilizatorii de Android și IOS.

Pe lângă știrile despre situații de urgență din țară, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea la secțiunea „Raportează” să semnaleze evenimentele la care sunt martori prin intermediul fotografiilor și a videoclipurilor.

Pentru a eficientiza comunicarea rapidă în situațiile limită a fost implementat și sistemul RO-Alert  folosit în situații majore cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist, etc.

Aplicația transmite mesaje de avertizare pe toate telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast.

Foto credit: DSU

Comentarii Facebook


Știri recente