Adunarea Tinerilor Ortodocși din Mehedinți

Episcopia Severinului și Strehaiei, dorind să se implice activ în educația morală a elevilor, a înființat Sectorul Învățământ și Tineret, având ca scop crearea unui parteneriat durabil între Școală și Biserică, în cadrul căruia a derulat și derulează o serie de proiecte și programe educaționale.

Printre activitățile educaționale foarte apreciate de tinerii din Eparhia Severinului se numără cele care au loc în cadrul “Adunării Tinerilor Ortodocși din Mehedinți”, eveniment găzduit anual de mănăstirea Topolnița la sfârşitul primăverii, în apropierea Zilei Internaționale a copilului, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Întâlnirea este organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Învățământ și Tineret, în colaborare cu Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Câteva sute de tineri, însoțiți de părinți și dascăli, își dau întâlnire la vechea vatră monahală pentru a dezbate diverse subiecte legate de morala creștină, de raportarea lor la Dumnezeu, de rolul pe care îl au de jucat într-o societate care pare să nu mai pună accentul pe valori și pe normalitate. Moderatorii discuțiilor sunt în general psihologi bine instruiți, educatori cu rezultate deosebite, duhovnici de excepție sau elite ale învățământului teologic universitar.

Întâlnirile propun raportarea elevilor la sisteme înalte de valori, introspecția sinceră, cultivarea virtuților, dezvoltarea personală. Dincolo de vorbirea despre Dumnezeu, participanții află un întreg univers adiacent, centrat chiar pe eforturile lor de a evolua cultural, moral și duhovnicește. Aici, ei își dezvoltă abilităţile de comunicare și sporesc respectul faţă de familie și față de credința în care s-au născut. Tot aici, tinerii învață că nucleul societății, familia creștină, este alcătuită din mamă, tată și copii, iar nu din orice alte formule nefirești și deviante, mai învață că toți oamenii sunt egali, așa cum i-a creat Dumnezeu și că păstrarea normelor recomandate de Biserică este singura șansă împotriva secularismului cotropitor.

Comentarii Facebook


Știri recente