Adunarea Generală a reprezentanţilor CAR din Mitropolia Olteniei

Reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor şi credincioşilor laici din Mitropolia Olteniei s-au întrunit joi, 5 februarie 2015, în cadrul Adunării Generale anuale. Întrunirea a fost prezidată de pr. Mihai Zodilă, consilier economic în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, în prezenţa pr. Cristian Grecu, preşedintele CAR, şi a consilierului Georgică Bădescu, din partea Arhiepiscopiei Craiovei, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Oltenia.

În cadrul întâlnirii, preotul Cristian Nistorescu, revizor în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a prezentat raportul de verificare contabilă pentru anul 2014. Totodată, preotul Adrian Porei, membru în Consiliul Director al CAR, a prezentat darea de seamă. În continuare, reprezentanţii CAR au făcut mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea viitoarelor activităţi. În acest context, s-a hotărât sprijinirea proiectelor catehetice şi educaţionale iniţiate de Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei.

Din bilanţul activităţilor derulate în 2014 a rezultat creşterea numărului de membri cotizanţi, care a ajuns în luna decembrie a anului trecut să fie de 1.471, reprezentând personal clerical şi credincioşi laici. De asemenea, a fost remarcată creşterea profitului realizat, fapt ce a permis acordarea mai multor ajutoare şi dividende, în conformitate cu statutul juridic al organizaţiei.

În afara împrumuturilor acordate, 86 membri au beneficiat anul trecut de ajutoare pentru boală. Au mai fost acordate 45 de ajutoare pentru naştere şi 12 pentru deces.

Casa de Ajutor Reciproc din Craiova funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei şi a fost înfiinţată în anul 1949. Ea este formată din membri cotizanţi reprezentând clerici şi credincioşi laici din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente