Adunarea Episcopilor Ortodocși din Oceania reafirmă sacralitatea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie

Joi, 8 decembrie 2016, a avut loc a 6-a ședință a Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din Oceania.

Ședința a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din Sydney. Conform Regulamentului de Funcţionare a Adunărilor Episcopale în Diaspora Ortodoxă, şedinţa adunării a fost prezidată de reprezentantul Patriarhiei Ecumenice, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Stylianos.

La şedinţă au participat următorii ierarhi canonici ai Eparhiilor ortodoxe din Australia şi Noua Zeelandă:

– Arhiepiscopul Stylianos (Patriarhia Ecumenică);

– Arhiepiscopul Paul (Patriarhia Antiohiei);

– Episcopul George de Canberra (Patriarhia Moscovei);

– Episcopul Siluan (Patriarhia Sârbă);

– Episcopul Mihail (Patriarhia Română);

– Mitropolitul Amfilohie (Patriarhia Ecumenică);

– Episcopul Ezechiel, vicar al Arhiepiscopului Stylianos (Patriarhia Ecumenică);

– Episcopul Serafim de Apollonia, vicar general al Arhiepiscopului Stylianos (Patriarhia Ecumenică);

– Episcopul Nikandros de Dorilaion, vicar al Arhiepiscopului Stylianos (Patriarhia Ecumenică);

– Episcopul Iakovos de Miletoupolis, vicar al Arhiepiscopului Stylianos (Patriarhia Ecumenică).

În cuvântul rostit la deschiderea primei sesiuni, președinteleAdunării Episcopale a făcut referire la faptul că anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la întronizarea Sanctității Sale Bartolomeu ca Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic. De asemenea, a urat bun venit ca membru al Adunării Episcopale a Australiei, Noii Zeelande şi Oceaniei, noului episcop sârb, Preasfințitul Părinte Siluan.

Arhiepiscopul Stylianos a subliniat importanța organizării și desfășurării Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. El a continuat spunând că după multe secole, cu efortul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, al Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale și cu participarea unui număr mare de ierarhi, s-a afirmat unitatea Bisericii Ortodoxe în lume. De asemenea, s-a oferit oportunitatea de a discuta despre condițiile dificile în care Biserica Ortodoxă trebuie să se afirme, într‑o lume secularizată și plină deprovocări. La aceste provocări, Biserica Ortodoxă este chemată să răspundă și să povățuiască poporul binecredincios.

După susținerea sesiunilor de lucru, a fost întocmit Comunicatul în care sunt evidențiate temele dezbătute privind problemele pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă în Australia și Noua Zeelandă:

  • Sacralitatea căsătoriei dintre un bărbatși o femeie trebuie manifestată în viața de cuplu, binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Sfintei Cununii;
  • Programa școlară bazată pe principii creștine, prin care copilul poate să se formeze;
  • Canonicitatea clericilor din Australia;
  • Capelanii ortodocși universitari;
  • Raportul privind capelanii ortodocși din spitale.

Episcopii au denunțat orice formă de violență care se face în numele religiei. De asemenea, au adresat un apel către toată lumea pentru a manifesta și cultiva respectul reciproc, indiferent de rasă, limbă, religie sau convingeri personale.

Comentarii Facebook


Știri recente