Adunarea Eparhială, organism deliberativ

La nivelul fiecărei eparhii din Patriarhia Română, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, social-filantropice, economice și patrimoniale.

„În cadrul eparhiilor există mai multe organisme bisericești. Unele sunt formate din clerici, iar altele din clerici și mireni. La nivelul Centrului Eparhial avem trei organisme importante. Cel mai important este Adunarea Eparhială formată din 30 de membri aleși pe circumscripții, fiecare circumscripție având delegați în Adunarea Eparhială un cleric și doi mireni. Pe lângă acești membri aleși mai avem încă opt membri onorifici, iar de obicei participă pe lângă membrii Permanenței Consiliului Eparhial cu vot consultativ și părinții protopopi din Arhiepiscopia Bucureștilor ca observatori și ca unii care conlucrează cu reprezentanții Adunării Eparhiale în teritoriu ori de câte ori sunt probleme care sunt de competența acestora”, a precizat pentru TRINITAS TV Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc.

Membrii Adunării eparhiale, atât clerici cât și mireni au datoria de a se implica și contribui direct la viața Bisericii.

„Am observat implicarea membrilor Adunării Eparhiale în anul care a trecut în diverse proiecte. Unii dintre ei au susținut construirea de biserici, alții au susținut activități sociale, iar altă parte activități catehetice, misionare sau culturale. E bine pentru credincioși să știe că așa cum la nivelul unei parohii există Adunarea Parohială, Consiliul Parohial, Comitetul Parohial și cu toții trebuie să se implice în viața Bisericii la fel și la nivelul unei Eparhii aceste organisme eparhiale supraveghează ca bunul mers al vieții bisericești să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a mai menționat Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu.

Membrii Adunării Eparhiale își vor încheia actualul mandat în anul 2014, atunci când vor fi organizate din nou alegeri în cadrul circumscripțiilor bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente