Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu

În perioada 18-27 iulie se desfășoară sesiunea de vară a concursului de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei Sibiului. Candidații admiși vor avea posibilitatea să-și confirme locurile în perioada 28-30 iulie, iar la 1 august vor fi comunicate rezultatele finale.

Tinerii interesați să studieze la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au posibilitatea să opteze pentru un loc bugetat din cele 75 oferite la secțiunea Teologie Ortodoxă Pastorală. De asemenea, sunt oferite 30 de locuri cu taxă la aceeași specializare.

Concursul constă dintr-o probă eliminatorie prin care candidaților li se vor verifica dicția și aptitudinile muzicale. Candidații vor fi evaluați psihologic, pentru ca mai apoi să susțină un examen scris și oral de cunoștințe religioase. Media de admitere este formată din media examenului de cunoștințe religioase (50%) și media de la bacalaureat.

Prestigiul de care se bucură facultatea noastră ne dă speranța că și anul acesta vom avea o concurență mare, un număr important de candidați care să dorească să studieze în instituția noastră. Sibiul a dat buni absolvenți și s-a înscris în galeria facultăților de teologie de mare prestigiu din țară și din străinătate. Anul acesta am aniversat 230 de existență a învățământului teologic ortodox la Sibiu, ceea ce face să se înțeleagă că este o școală de tradiție și o școală în care au învățat multe personalități, o școală de unde s-au ridicat ierarhi de seamă, academicieni, oameni de știință care au făcut mare cinste Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a spus decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

Trei programe de master

Anul acesta, vechea facultate sibiană scoate la concurs locuri bugetate și cu taxă la trei specializări din cadrul programelor de Master. Astfel, la programul Teologie Istorică sunt scoase la concurs 17 locuri bugetate și 13 cu taxă, iar la Teologie Practică sunt disponibile 16 locuri bugetate și 14 cu taxă. Pentru programul Teologie Sistematică sunt disponibile 17 locuri la buget și 13 cu taxă. Admiterea la cele trei programe de Master se face printr-un concurs de dosare, media de admitere fiind 100% media de la examenul de licență.

Cei care doresc să afle mai multe detalii referitoare la concursul de admitere, tematica examenului de admitere, bibliografia sau actele necesare la dosar, pot accesa site-ul http://teologie.ulbsibiu.ro.

 

Comentarii Facebook


Știri recente