Activitate închinată ajutorării semenilor

Marţi, 10 februarie, în sala festivă a Centrului eparhial din Timişoara a avut loc adunarea generală a Societăţii femeilor creştin ortodoxe din Timişoara. Şedinţa a fost prezidată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului. La eveniment au participat membrele societăţii creştin ortodoxe, precum şi preoţi şi oameni de cultură din oraş.

În deschiderea întâlnirii, a fost citit raportul de activitate pe anul trecut, fiind evidenţiate cele mai importante acţiuni desfăşurate de membrele societăţii în parteneriat cu mai multe parohii timişorene şi instituţii din oraş în sprijinul familiilor şi personelor nevoiaşe. De asemenea, a fost citit raportul financiar-contabil pe anul 2014 şi proiectul programului de activităţi pentru anul în curs. Un punct important pe ordinea de zi a lucrărilor a fost alegerea unui nou comitet director, întrucât, prof. Doina Seracin, preşedintele filialei timişorene, s-a retras din conducerea acesteia, după 24 de ani de rodnică activitate. În urma consultărilor, a fost aleasă la conducerea societăţii doamna Adriana Hampu. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a înmânat o diplomă de onoare doamnei prof. Doina Seracin, în semn de apreciere pentru eforturile depuse de-a lungul anilor în slujba Bisericii şi a semenilor.

În final, după cum ne-a transmis George Giurgiu, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de folos celor prezenţi, evidenţiind importanţa implicării mirenilor în activităţile Bisericii, atât pe plan social-filantropic, cât şi spiritual-duhovnicesc, pentru a aduce împreună bucurie, pace şi mângâiere semenilor suferinzi. Evenimentul a constituit prima întâlnire a membrelor societăţii cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, de la instalarea sa în demnitatea de Întâistătător al Bisericii bănăţene.

Membrele Societăţii femeilor creştin ortodoxe din Timişoara desfăşoară o frumoasă şi pilduitoare activitate de slujire a Bisericii şi a semenilor. Această activitate se concretizează prin participarea la sfintele slujbe în bisericile timişorene dar şi prin activitatea corală pe care o desfăşoară. Sub aspect filantropic, activitatea acestora vizează ajutorarea persoanelor nevoiaşe, vizitarea vârstnicilor din spitale şi azile, a deţinuţilor din Penitenciarul Timişoara, a copiilor din Spitalul de Neuro-psihiatrie din oraş, dar şi a bolnavilor de la spitalele speciale din Jebel şi Gătaia, judeţul Timiş.

Comentarii Facebook


Știri recente