Activitate catehetică la Oravița

În cadrul proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de tineret, a avut loc la Oravița o întâlnire tematică cu copiii și tinerii Centrului de tineret „Adormirea Maicii Domnului”. Evenimentul s-a desfășurat duminică, 8 februarie, în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar și de activități cu tineretul al eparhiei, s-a aflat în mijlocul copiilor, oficiind împreună cu aceștia un Acatist de mulțumire și rugând totodată pe Dumnezeu să le călăuzească pașii în toate activitățile pe care le desfășoară.

În continuare a fost dezbătută tema „Fericirea lumească sau fericirea cerească”, prezentată într-un format multimedia, în care s-au abordat problemele care îi interesează pe copii și tineri încurajându-i pe aceștia la dialog. Părintele Mihai Ciucur a evidențiat faptul că adevărata fericire este cea prezentată de Mântuitorul Iisus Hristos în Predica de pe Munte, care ne oferă fericirea desăvârșită, iar nu fericirea oferită de bucuriile efemere, provenite din lucrurile materiale. Întâlnirea a fost înfrumusețată și de prezența copiilor și tinerilor de la Centrul de tineret „Sf. Mc. Ecaterina” a Parohiei „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din oraș.

Copiii și tinerii celor două centre de tineret au oferit și un program de poezii, rugăciuni și pricesne, pregătite împreună cu preoții coordonatori și voluntarii care se implică pentru ajutorarea tinerilor în toate demersurile lor. Pe lângă numărul foarte mare de copiii și tineri au fost prezenți în biserică și credincioși de toate vârstele.

„Întâlnirea de astăzi cu tinerii și copiii de la Oravița face parte din șirul de întâlniri tematice care alcătuiesc agenda Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului pentru prima parte a anului 2015 și care are ca scop consolidarea nucleelor de copiii și tineri existente, de la nivelul parohiilor. Încurajator este faptul că pe lângă tinerii și copiii de la cele două centre au participat și un număr mare de părinți și chiar de bunici ai acestora. Conștienți fiind de faptul că importanța părinților în lucrarea misionară a Bisericii este una capitală, investiția pe care noi încercăm să o realizăm în sufletele copiilor și a tinerilor prin aceste centre de tineret trebuie să continue și să-și regăsească ecoul în familie, acolo unde copilul petrece la vârsta aceasta cel mai mult timp”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Ținând cont că ne aflăm în perioada Triodului unul dintre scopurile întâlnirii a fost și acela de a le direcționa copiilor și tinerilor atenția spre o pregătire care îi duce la întâlnirea cu adevărata fericire, care este însuși Hristos.

Fiind desfășurată în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” tema prezentată nu s-a adresat doar copiilor, ci și persoanelor de toate vârstele, fiind provocați cu toții la dialog.

Comentarii Facebook


Știri recente