Acţiuni sociale în Arhiepiscopia Tomisului

În pragul sărbătorii Nașterii Domnului, în Arhiepiscopia Tomisului sunt organizate numeroase acțiuni sociale. În fiecare zi, reprezentanţi ai parohiilor constănţene strâng alimente, dulciuri şi haine pe care le oferă apoi celor sărmani. Moș Crăciun a ajuns și la copiii cu handicap neurologic de la Centrul de Plasament “Traian” din Constanţa. În mijlocul acestora s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează TRINITAS TV.

„Sunt copleşit de dragostea celor care lucrează aici, care şi-au ales să fie dădace acestor copii. Aceşti copilaşi sunt tot ai noştri, dar ştiu să se bucure, să se roage. Aceasta este partea cea mai expresivă a lor”, a mărturisit Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie.

În centrul de plasament trăiesc în prezent 49 de copii fără familie. Și reprezentanţii parohiilor Adormirea Maicii Domnului I şi II Constanţa, alături de cei ai Parohiei “Sfântul Ştefan”, au oferit daruri constând în alimente celor 25 de persoane cu dizabilităţi aflate în evidenţă Asociaţiei “Carmen Sylva”. Acestea au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie.

Asociaţia Carmen Sylva, îşi propune, pentru viitor, amenajarea unui atelier protejat de croitorie, în care o parte dintre aceste persoane vor confecţiona obiecte vestimentare.

Acţiunile filantropice vor continua în Arhiepiscopia Tomisului și în perioada următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente