Acţiuni caritabile în Sibiu, la începutul Postului Mare

Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au oferit mai multe ajutoare unor familii nevoiaşe care trăiesc în condiţii precare la marginea oraşului. De asemenea, peste 70 de credincioşi din Sibiu au donat sânge în prima zi a Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă“, o iniţiaitivă a Patriarhiei Române, informează „Ziarul Lumina”.

Reprezentanţii Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au vizitat luni, 23 februarie, cele 13 familii nevoiaşe de la marginea oraşului, aflate în mari dificultăţi materiale. Aceste familii locuiesc în condiţii inumane şi se află la limita supravieţuirii, motiv pentru care reprezentanţii eparhiali au găsit de cuviinţă ca la începutul Postului Mare să întindă o mână de ajutor acestor persoane greu încercate de viaţă.

Delegaţia Arhiepiscopiei Sibiului a fost condusă de consilierul social al eparhiei, părintele Nicolae Rusu şi a adus familiilor pachete cu alimente, îmbrăcăminte şi alte ajutoare ncesare traiului cotidian. Această iniţiativă de ajutorare a celor 13 familii nevoiaşe a făcut parte din Campania „Şi ei sunt ai noştri“, prin care Departamentul social amintit are în vedere sprijinirea oamenilor străzii, familiilor nevoiaşe şi a persoanelor în stare material precară.

„În prima zi din Postul Mare am considerat de cuviinţă să cercetăm familiile nevoiaşe din apropierea noastră, care n-au nici un venit şi au mulţi copii. Aceste familii trăiesc în suburbiile oraşului, în apropiere de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi au mare nevoie de ajutorul nostru. Sperăm că acest gest al nostru va sensibiliza şi pe alţi oameni în această periodă de post pentru a le oferi acestor sărmani o mână de ajutor“, a spus pr. Nicolae Rusu.

În perioada următoare şi până la marele praznic al Sfintelor Paşti, Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului va intensifica activitatea filantropică în comunităţile eparhiei, pentru a veni în sprijinul oamenilor cu nevoi şi pentru a oferi un model de bună practică pentru parohii.

70 de donatori de sânge

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“ a Patriarhiei Române continuă la Sibiu în această perioadă. Astfel, peste 70 de persoane din oraş au venit ieri, 24 februarie, la Centrul de Transfuzie din Sibiu, pentru a dona sânge. Pe lângă cei 40 de jandarmi şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, în prima zi de donare de sânge din cadrul campaniei menţionate au venit la Centrul de Transfuzie din oraş şi peste 30 de credincioşi de la Biserica „Înălţarea Domnului“ şi „Sfântul Nicolae“ din Sibiu. Această parohie este prima care a răspuns solicitării Departamentului social de la şedinţa administrativă a Protopopiatului Sibiu, prin care preoţii au fost îndemnaţi să convingă enoriaşii să doneze sânge pentru a salva vieţile semenilor încercaţi de suferinţe fizice.

„Campania continuă şi în perioada următoare, iar toţi credincioşii din parohii care doresc să doneze sânge au această posibilitate în zilele de 10 şi 24 martie, la Centrul de Tranfuzie din Sibiu, între orele 8.00 şi 12.00“, ne-a spus inspectorul social de la Arhiepiscopia Sibiului, Marius Talmaţchi.

Comentarii Facebook


Știri recente