Acţiune filantropică la Parohia “Sf. Gheorghe” – Griviţa din Capitală

La Biserica „Sf. Gheorghe” – Griviţa din Protoieria Sector I Capitală, duminică, 22 februarie 2015, mai mulţi elevi de la Școala Generală nr. 175, liceeni de la Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” şi studenţi de la Facultatea de Teologie, ASE, Universitate, Medicină, sub coordonarea Părintelui paroh Lică Lepădatu şi a doamnei preotese Prof. Nicoleta Lepădatu, au organizat un eveniment filantropic sub forma unui Târg de Mărţişor intitulat „Din suflet pentru copiii abandonaţi”, a precizat Marilena Bara.

Tinerii au confecţionat, în cadrul unui atelier de creaţie, mărtişoare şi alte mici obiecte decorative, care au fost oferite participanţilor la slujbă, după terminarea Sfintei Liturghii. Enoriaşii, la rândul lor, au răsplă0tit efortul şi creativitatea tinerilor, făcând donaţii importante de bani, din care vor fi cumpărate produse strict necesare îngrijirii copiilor abandonaţi din Așezământul social „Patriarhul Justinian Marina”, din Pajura.

Marius-Valentin Tudor – student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București şi coordonatorul Departamentului de tineret – a spus: “Împreună cu 40 de prieteni şi colegi am încercat să dovedim că dorinţa creştinească de a ajuta pe cei aflaţi în nevoie, entuziasmul specific vârstei noastre, adăugarea la dimensiunea spirituală a bisericii şi a uneia sociale, filantropice, sunt acţiuni perfect realizabile, dacă porneşti la drum cu mintea curată şi sufletul plin de iubire. Deşi aflat la prima ediţie, târgul nostru s-a bucurat de mare succes printre enoriaşi, care ne-au răsplătit munca depusă în ultimele săptămâni şi au oferit cu generozitate ajutorul lor copiilor abandonaţi din centru de plasament. Aceştia vor avea o zi de Mărţişor mai frumoasă ca niciodată şi datorită nouă. Încurajaţi de reuşita evenimentului, ne vom concentra eforturile asupra următorului, pe care dorim să îl organizăm cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, pentru bunicii singuri, pe care “i-am adoptat” ”;

Dr. Aurelia Cosma – Cercetător – Etnolog și muzeograf la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” – “Am fost deosebit de impresionată de modul exemplar în care aceşti copii şi tineri au organizat, cu mijloace financiare minime, un asemenea eveniment şi am constatat cu plăcere că păstrarea tradiţiilor acestui popor creştin – cum este cea dedicată venirii primăverii – se află pe mâini bune. Ca în fiecare an, din 23 februarie până în 8 martie, vom organiza şi noi la muzeu un târg de Mărţişor, la care i-am invitat să vină pe toţi cei care azi au contribuit la succesul manifestării de la biserica Sf. Gheorghe-Griviţa”.

Doamna artist-plastic Octavia Ţarălungă – “Parcă niciodată în biserica noastră, primavară nu a fost mai frumos întâmpinată, ca în acest an. M-am simţit la fel de tânără ca şi copiii aceştia minunaţi care au realizat mărţişoarele şi m-am alăturat lor, oferind pentru târg câteva din tablourile pe care le-am pictat. Sper ca, în această primăvara, să mai avem ocazia să dovedim, prin gesturi mici, dar pline de iubire, că, indiferent de vârstă, suntem tineri, suntem buni creştini ortodocşi”.

Părintele Lică Lepădatu – parohul bisericii – “Deşi am fost, de la început, alături de tinerii implicaţi în organizarea târgului, aceştia au reuşit să mă surprindă cu devotamentul, entuziasmul, creativitatea, seriozitatea cu care s-au implicat în toate etapele de lucru. La un moment dat, biserica devenise un mic atelier de lucru neîncăpător, unde tinerii se întreceau care mai de care să fie mai creativ, al cărui mărţişor să fie mai frumos. Având exemplu acestor copii, adolescenţi şi tineri ortodocşi, sunt convins că enoriaşii noştri, oameni simpli, dar cu mare credinţă în Dumnezeu, nu vor avea nici o umbră de ezitare în a-şi înscrie copiii la orele de religie. Le mulţumesc tuturor celor care au fost, ca de fiecare dată, alături de noi şi mă bucur să constat că, în parohia noastră, primavara a sosit deja!”.

Manifestarea face parte dintr-o serie bogată de acţiuni caritabile, educative, culturale, gândite de elevii, adolescenţii şi tinerii din parohie, organizaţi într-un departament pentru tineretul creştin ortodox, care şi-a propus, pentru acest an, realizarea câtorva obiective:

– cunoaşterea, reînvierea, păstrarea şi promovarea istoriei, spiritului, tradiţiilor şi valorilor comunităţii muncitorilor feroviari, ctitorii ai sfântului lăcaş si pregătirea programului de evenimente pentru aniversarea a 85 de la sfinţirea bisericii, în anul 2016;

– creşterea semnificativă a numărului de copii şi tineri care participă la activitatea religioasa curentă a bisericii;

– strângerea de fonduri şi ajutorarea persoanelor cu venituri mici din parohie;

– implementarea proiectului “Adoptă un bunic”.

Comentarii Facebook


Știri recente