Acţiune de împădurire la Şugaş Băi: Vor fi plantaţi 5.000 de puieţi

Cinci mii de puieţi de arţar şi stejar vor fi plantaţi luna aceasta în staţiunea Şugaş Băi, printr-un program de educaţie ecologică şi civică a elevilor iniţiat de Fundaţia Comunitară (HKA) Covasna, informează Agerpres.

Din cauza situaţiei epidemice existente, elevii nu vor mai fi implicaţi în acţiunea de plantare, urmând să se ocupe ulterior de îngrijirea puieţilor, au anunţat reprezentanţii HKA, Covasna.

Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că acţiunea de plantare va fi realizată de o firmă privată specializată, iar elevii se vor ocupa pe viitor de îngrijirea copacilor.

„Puieţii au fost deja comandaţi, astfel încât nu este posibil să se amâne acţiunea pentru o dată ulterioară. Ne pare foarte rău că nu putem continua în conformitate cu obiectivul programului, dar, în această situaţie, trebuie să acţionăm urgent pentru a ne asigura că puieţii nu sunt distruşi”, a declarat Bareczki Kinga.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată în 2010 pe baza unor iniţiative locale.

Misiunea fundaţiei reprezintă îmbunătăţirea vieţii localnicilor prin mobilizarea lor şi dezvoltarea resurselor în vederea susţinerii iniţiativelor venite din partea comunităţii. Fundaţia face posibil ca fondurile utilizabile să fie folosite rezonabil prin diferite metode şi practici, asigurând totodată pe termen lung un fond de dezvoltare pentru comunitate.

Sursă foto: Mediafax

Comentarii Facebook


Știri recente