Acţiune de ecologizare la Slobozia

15 copii au participat în perioada 12 – 14 iulie 2016 la activitatea de ecologizare intitulată Patrula de Reciclare. Acţiunea a fost organizată de Centrul de Consiliere şi Sprijin al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii al Asociaţiei Socio-Culturale Matei Basarab, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Participanţii au fost prezenţi la două ateliere ecologice.

Primul atelier ecologic s-a desfăşurat în parcul E14 din oraşul Slobozia, unde copiii au avut la dispoziţie saci de gunoi şi mănuşi de protecţie cu care au adunat sticle, ambalaje, resturi alimentare şi diverse alte gunoaie aruncate pe spaţiul verde.

La al doilea atelier toţi cei prezenţi au avut ocazia să vadă depozite pentru deşeuri nepericuloase, deşeuri de materiale de construcţii, deşeuri periculoase, zone pentru tratarea deşeurilor şi instalaţii tehnologice de tratare a deşeurilor periculoase.

Obiectivul campaniei a fost acela al conştientizării de către voluntari a respectării naturii prin folosirea coşurilor de gunoi.

Comentarii Facebook


Știri recente