Acțiune de donare de sânge organizată de Arhiepiscopia Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Social – Filantropic și Misionar, în parteneriat cu Gruparea de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” din Craiova, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj și Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova a organizat astăzi, 18 februarie, o acțiune de donare de sânge, la Centrul social „Mitropolit Firmilian”. În cadrul acțiunii, preoți, studenți ai Facultății de Teologie din Craiova, angajați ai Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei și jandarmi au participat la acțiunea de ajutorare a bolnavilor. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a rostit un cuvânt de binecuvântare, subliniind importanța acestei acțiuni în contextul perioadei liturgice premergătoare Postului Mare, a precizat Gabriela Firu.

“Am gândit ca în această zi să facem acest gest frățesc și creștinesc pe care l-am legat de Evanghelia de duminica trecută, unde Mântuitorul Iisus Hristos spune: „Bolnav am fost și M-ați cercetat!(Matei 25, 36)”. Iată că şi la noi, mulți dintre preoții noștri au răspuns la această chemare și suntem cu toții pregătiți, odată cu începerea postului, să demonstrăm și prin faptă că suntem confrați cu cei aflaţi în suferință.Așadar, sângele nostru preoțesc sperăm să fie nu numai de folos vieții, ci și vindecător și sufletește și trupește acelor care îl vor primi. Dacă noi știm că preotul este sfințit, cu atât mai mult sângele care va fi donat de către preoții noștri va sfinți și va îndrepta pe cei care sunt în suferință”, a subliniat Mitropolitul Olteniei.

Ajutor pentru cei aflați în nevoință

„Astăzi au răspuns apelului nostru 20 de jandarmi din cadrul ambelor unități, respectiv Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” din Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj. În luna noiembrie a anului trecut am desfășurat de asemenea o acțiune în parteneriat cu Patriarhia Română, iar în perioada următoare, cu prilejui Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul celor două unități urmează să se desfășoară o astfel de acțiune de donare de sânge. Toate aceste acțiuni au scopul de a sensibiliza societatea civilă, de a fi un puternic exemplu pentru aceasta și dorim astfel să se creeze o coeziune în rândul cetățenilor, deoarece există un deficit mare de sânge la nivelul unităților spitalicești și este necesar ca prin aceste acțiune să-i ajutăm pe semenii noștri”, a declarat căpitanul Ionuț Țapu, purtătorul de cuvânt IJJ Dolj.

Cei care au răspuns acestui apel au mărturisit că speră ca aceste gesturi să fie făcute de cât mai multe persoane. „Mă aflu astăzi aici din dorința de a ne ajuta semenii. Este un mod de a le fi de ajutor bolnavilor, dacă ne permit condițiile de sănătate. Nu este prima dată când donez sânge Încerc periodic, împreună cu familia, să mergem să donăm sânge pentru cei aflați în nevoință”, a mărturisit preotul Bogdan Trifu.

Reprezentanții Sectorului Social – Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei au precizat că își doresc ca și pe viitor să organizeze astfel de acțiuni. „Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această acțiune de folos pacienților care au nevoie de solidaritatea noastră. Sectorul Social – Filantropic și Misionar va avea în vedere să inițieze astfel de acțiuni cu regularitate în perioada următoare, pentru a crește în felul acesta numărul donatorilor de sânge”, a precizat părintele Adrian Stănulică, consilier social al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente