A început Sărbătoarea Sf. Ioan Gură de Aur la Paraclisul CMN

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) a început joi Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, unul dintre hramurile lăcaşului de cult.

Racla cu moaștele Sfântului a fost așezată în pridvorul bisericii, pentru închinarea credincioşilor, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur pomenit anual în 13 noiembrie.

Cu ocazia hramului, în după-amiaza zilei de 12 noiembrie, de la ora 17:00, va fi oficiată Slujba Privegherii.

Programul integral al sărbătorii este disponibil aici.

Detalii legate despre cum se va desfășura anul acesta hramul de toamnă al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a oferit Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal şi slujitor al lăcaşului de cult.

Scurt istoric

Fragmentul din moaștele Sf. Ier. Ioan Gură de Aur a fost dăruit în octombrie 1997 Patriarhului Teoctist, pentru viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, de către Cardinalul de Florența Silvano Piovanelli, într-o vizită premergătoare venirii Papei Ioan Paul al II-lea în România.

Timp de un deceniu, moaștele au fost păstrate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale. În 2007, la 1600 de ani de la trecerea în veșnicie a sfântului, au fost duse în procesiune solemnă și așezate pentru mai multă vreme în Biserica Sf. Ecaterina a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Moaștele au ajuns la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului în octombrie 2011, odată cu sfințirea acestui locaș de închinare.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente