A fost descoperită biserica antică din Laodiceea

Vechile lăcașuri de cult din primele secole ale creștinismului continuă să iasă la lumină, arheologii descoperind mereu vestigii ale creștinismului primar.

În orașul antic Laodiceea, situat în Turcia, o echipă de arheologi a descoperit urmele unei biserici creștine, datată în secolul IV, informează ‘Ziarul Lumina’. Profesorul Celal Șimșek, conducătorul echipei, a declarat că au descoperit Biserica din Laodiceea menționată în Sfânta Scriptură folosind în premieră un radar special, și descoperirea este importantă întrucât biserica, situată pe un areal de 2.000 de metri pătrați, este pe locația originală și într-o stare îmbucurătoare. Biserica descoperită se adaugă bogatului patrimoniu arheologic din Laodiceea, care devine al doilea centru arheologic important din Turcia după Efes. Baptisteriul descoperit cu această ocazie este mai frumos și mai atrăgător decât cel al celebrei Biserici Sfânta Sofia din Istanbul și în vara aceasta, după restaurarea completă a bisericii, presa va avea acces total la acest important monument, a declarat ministrul culturii și turismului Ertuðrul Günay, citat de agenția Daily News. Din perioada timpurie a creștinismului, Laodiceea a fost una din principalele Biserici și Scaun episcopal, fiind menționată de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Coloseni de patru ori, fiind și una din cele șapte Biserici din Asia Mică amintite de cartea biblică Apocalipsa. Conform tradiției, Biserica din Laodiceea a fost întemeiată de evanghelizatorul Epafras, ucenicul Sfântului Pavel.

În Laodiceea, în anul 343, ierarhii Bisericii au ținut și un Sinod local la care s-a stabilit canonul cărților Sfintei Scripturi.

Comentarii Facebook


Știri recente