A apărut volumul al doilea din „Studii de istorie și de spiritualitate creștină” al Acad. Emilian Popescu

Volumul al doilea din lucrarea „Studii de istorie și de spiritualitate creștină” al Acad. Emilian Popescu a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române și a fost realizat în colaborare cu Editura Academiei Române.

Acest volum tratează în mod special cercetările Prof. Emilian Popescu privind „viața creștină din Dobrogea antică și teritoriile limitrofe”.

„Toate studiile din volum își păstrează forma veche în care au fost publicate. N-am schimbat nimic, deși cele care privesc geografia eclesiastică, în general, nu mai sunt conforme cu unele cercetări efectuate de fostul meu student și apoi doctorand, pr. dr. Ionuț Hulubeanu”, spune autorul în Cuvântul înainte.

Referitor la concluziile acelor cercetări, Emilian Popescu spune că „par tentante”, dar mărturisește că nu le-a cercetat în amănunt. „Nici n-o mai pot face la vârsta mea”, adaugă el.

„Cercetătorii să creadă ceea ce vor aprecia ei; adevărul istoric se descoperă greu, în timp, doar arareori dintr-o dată”, scrie autorul.

Acad. Emilian Popescu a primit în aprilie din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sfântul Apostol Andrei Ocrotitorul României” pentru întreaga activitate desfășurată. În 2009, profesorul a primit distincția „Crucea Patriarhală”.
Vezi aici detalii despre primul volum al lucrării „Studii de istorie și de spiritualitate creștină”.
Lucrările pot fi achiziţionate prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente