Emilian Popescu: „Studii de istorie și de spiritualitate creștină” la Editura Basilica

Volumul I din „Studii de istorie și de spiritualitate creștină” semnat de Acad. Emilian Popescu a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române, fiind realizat în colaborare cu Editura Academiei Române.

„Studiile din acest volum și din altele, care vor urma în curând, sunt rodul ostenelilor mele științifice, depuse într-o perioadă lungă de timp, de mai bine de 50 ani, în cadrul Institutului de Arheologie și Istorie Veche al Academiei Române și apoi ca profesor de Istoria Bizanțului la Facultățile de Teologie Ortodoxă din București și Iași”, mărturisește autorul.

Volumul I tratează cu precădere teme din Istoria Veche și a Evului Mediu Timpuriu: „pătrunderea creștinismului în spațiul românesc, organizarea și evoluția sa de la forme simple parohiale spre cele superioare, episcopii și mitropolii”.

„Spiritualitatea creștină se așază și se dezvoltă într-un spațiu politico-social și statal și de aceea primul studiu din volum l-am dedicat Formării poporului român, a limbii sale și rolul creștinismului în acest proces”, scrie profesorul Emilian Popescu.

Acad. Emilian Popescu a primit în aprilie din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sfântul Apostol Andrei Ocrotitorul României” pentru întreaga activitate desfășurată. În 2009, profesorul a primit distincția „Crucea Patriarhală”.

Unde puteți găsi lucrarea Acad. Emilian Popescu

Lucrarea poate fi cumpărată de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Vezi și: Acad. Emilian Popescu: Crucea și răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos în creștinismul timpuriu

Comentarii Facebook


Știri recente