A apărut „Anuarul liturgic și tipiconal 2021”

Denumit popular „Tipicul bisericesc pentru anul 2021”, volumul prezintă tipicul zilnic al slujbelor și rânduielile bisericești pentru 2021 – Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți întru Domnul.

„Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și, prin urmare, cât de mare este nevoia de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții cerești”, scrie Părintele Patriarh Daniel în prefața volumului.

El vorbește în continuare despre migrația românilor ortodocși de la începutul secolului al XIX-lea și până azi și enumeră eparhiile înființate de Biserica Ortodoxă Română pentru ei.

„Prin slujitorii ei, Biserica Mamă îi sprijină și îi încurajează pe fiii ei duhovnicești din afara granițelor țări și înțelege greutățile cu care aceștia se confruntă”, scrie Patriarhul României, care le mulțumește pentru aceasta slujitorilor Bisericii din diaspora.

Părintele patriarh adaugă că „promovarea identității românești ortodoxe asigură o integrare socială în țările gazdă fără asimilare culturală și fără deznaționalizare”.

2021 va fi și an comemorativ al celor adormiți și de promovare a valorii liturgice și culturale a cimitirelor.

„Pomenirea celor adormiți în Domnul constituie un act de credință ortodoxă și mărturie a iubirii de semeni”, menționează părintele patriarh în prefața volumului. Iar cimitirul este „o expresie a credinței și a comuniunii creștine între generații”, amintește el.

Volumul poate fi comandat din Librăria Cărților Bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…