Întrunirea Protopopiatului Noii Zeelande: Sunt necesare lucrări de renovare la parohiile din Wellington și Auckland

Cei patru preoți români slujitori la parohii din Noua Zeelandă s-au întrunit săptămâna trecută în ședința anuală a Protopopiatului Ortodox Român al Noii Zeelande.

În cadrul ședinței au fost prezentate și analizate rapoartele anuale de activitate privind slujirea pastorală, misionară, social‑filantropică și administrativ‑financiară a fiecărei parohii, după care au urmat discuții pe marginea celor prezentate, împărtășindu‑se experiențe și alte aspecte de interes general din viața fiecărei parohii.

Pe baza acestora s‑a întocmit un proces-verbal al ședinței, care a fost înaintat la Cancelaria eparhială de la Melbourne, Australia, sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande.

A fost subliniată situația delicată în care se află starea complexului bisericesc al Parohiei românești „Sfânta Maria” de la Wellington, care cuprinde clădirea bisericii parohiale și Centrul pastoral-misionar „Preot Gheorghe Speranța”, unde sunt necesare lucrări de reparații urgente, arătându‑se eforturile depuse în vederea găsirii unor soluții de rezolvare.

Totodată, a fost prezentată situația de la Parohia ortodoxă românească „Sfântul Ignatie Teoforul” de la Auckland în urma inundațiilor grave care au afectat-o la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Întrunirea Protopopiatului Noii Zeelande s-a desfășurat sâmbătă, 4 februarie 2023, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Hamilton. Foto: Protopopiatul Noii Zeelande

Întâlnirea s-a desfășurat sâmbătă, 4 februarie, la biserica parohiei ortodoxe românești „Sfântul Gheorghe” din Hamilton.

Foto credit: Protopopiatul Noii Zeelande

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…