Sf. Haralambie a fost cinstit la biserica monument istoric pe care o ocrotește în Capitală

Parohia Oțetari din Capitală și-a serbat vineri al treilea ocrotitor, pe Sf. Sfințit Mucenic Haralambie.

Manifestările au început în ajun, cu slujba Vecerniei, urmată de o procesiune cu moaștele în jurul sfântului locaș.

Sărbătoarea a continuat în ziua de pomenire a sfântului cu slujbele Utreniei, Sf. Liturghii și a Parastasului pentru ctitori.

„Deja este cel de al treilea an în care reușim să organizăm cel de al treilea hram într-un mod deosebit, noi având acest mare dar și anume sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Haralambie, pe care le-am primit de la Mitropolitul Nifon în 1866”, a declarat Parohul Cătălin Ciocan.

Parohia Oțetari din Capitală și-a serbat vineri, 10 februarie 2023, al treilea ocrotitor, pe Sf. Sfințit Mucenic Haralambie. Foto: Basilica,ro / Raluca Ene

Despre procesiunea cu fragmentul din moaștele sfântului, parohul a spus: „Cu această ocazie am reușit să fim în mijlocul comunității. De mult am primit această solicitare și m-am bucurat și i-am dat curs. Îi mulțumim Părintelui Patriarh Daniel pentru binecuvântare și autorităților”.

După procesiunea din ajun, fragmentul din moaștele sfântului a fost depus spre cinstire de către credincioși.

Biserica parohială, cu hramul principal „Sf. Voievozi”, a fost restaurată între 1860 și 1866 prin grija Mitropolitului Nifon al Ungrovlahiei, ierarhul care a înzestrat-o și cu fragmentul din moaștele Sf. Haralambie.

Biserica monument istoric este pictată de Gheorghe Tattarescu.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…