90.000 de Catehisme distribuite în Hunedoara. Proiectul de suflet al Episcopului Gurie continuă în 2020

Fiecare familie ortodoxă din județul Hunedoara primește gratuit din partea Episcopului Gurie un Catehism (Învățătură de Credință Creștină Ortodoxă) prin proiectul „de suflet” al ierarhului, intitulat „Să ne cunoaștem credința!”.

Distribuirea celor 90.000 de exemplare a fost realizată în proporție de peste 90%, a anunțat Pr. Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Devei şi Hunedoarei.

Fiecare carte poartă o dedicație personalizată adresată familiei destinate, scrisă de mână, și este semnată de Episcopul Devei și Hunedoarei. Catehismului îi este atașată o scrisoare „prin care se explică credincioșilor motivul pentru care primesc această carte”, a explicat Pr. Gabriel Mircescu.

„În fiecare zi Preasfințitul își găsește răgazul pentru a se apleca asupra fiecărui exemplar din cartea aceasta semnând personal dedicația adresată familiilor de creștini hunedoreni precum și scrisoarea atașată”.

Învățătură de Credință Creștină Ortodoxă – Catehismul, IBMO 2019.

Prin proiectul „Să ne cunoaștem credința!”, început din 2017, Preasfințitul Părinte Gurie a dorit ca hunedorenii să poată aprofunda cunoștințele de credință ortodoxă pe care o practică și o mărturisesc.

A doua etapă: Noul Testament cu Psalmii

Distribuirea Catehismelor a fost o primă etapă a proiectului. În cea de-a doua etapă, ierarhul dorește să ofere și câte un „Nou Testament cu Psalmii” fiecărei familii din eparhie.

„A doua etapă va începe în 2020”, a semnalat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei.

Distribuirea cărților se face prin parohii. Fiecare preot paroh întocmește o listă cu toate familiile din parohie. Listele sunt transmise și centralizate la Centrul Eparhial.

Cărțile oferite sunt editate la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă și pot fi achiziționate de la Librăria Cărților Bisericești.

Proiect similar într-o parohie din Neamț

Un proiect similar a derulat în 2017 Pr. Gabriel Adrian Andrei, de la Parohia Poienița, județul Neamț.

Acțiunea intitulată „Nicio casă fără Catehismul Ortodox” a fost semnalată în Ziarul de Roman.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente