5.000 de tablete pentru elevi | Ministerul Educației apreciază implicarea Patriarhiei Române în perioada pandemiei

Ministerul Educației și Cercetării a transmis marți, la a treisprezecea ediție a Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor”, că apreciază implicarea Patriarhiei Române în sprijinirea actului educațional din perioada pandemiei, când eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au oferit 5.000 de tablete electronice elevilor fără posibilități materiale.

„Ministerul Educației apreciază foarte mult eforturile pe care Patriarhia Română și toate comunitățile religioase din România le-au făcut în ultima perioadă, în care a fost nevoie de mai multă implicare în comunitate, de mai multă implicare în școli”, a declarat Romeo Moșoiu, Consilier în Ministerul Educației și Cercetării.

„Este deja cunoscut efortul pe care l-a făcut Patriarhia, prin eparhii – este vorba de oferirea de tablete pentru învățământul online, este vorba de a le oferi instrumente și de a le oferi sprijin în tot ceea ce a însemnat perioada aceasta de pandemie”, a mai spus consilierul.

Inspectorii responsabili cu cateheza din cadrul Patriarhiei Române și inspectorii școlari pentru disciplina Religie au apreciat la rândul lor eforturile Centrului Național pentru Politici de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, care, împreună cu Inspectorul școlar general Vasile Timiș, a realizat un ghid metodologic pentru ora de Religie.

A treisprezecea ediție a Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor” a avut loc în perioada 28-30 septembrie 2020 la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova. La eveniment au fost evidențiate metodele inovative de catehizare și educație religioasă – prin intermediul televiziunii (emisiunile Ora de Religie și 3 Minute de Religie) și în mediul online (Minutul de Religie).

Numai în starea de urgență (15 martie – 15 mai 2020), eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au oferit 4.470 de tablete copiilor cu rezultate bune la învățătură. Donațiile de tablete au continuat și ulterior.

Vezi și:

Foto credit: Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente