Mitropolia Europei Occidentale le oferă elevilor basarabeni 100 de tablete

Preasfințitul Părinte Antonie a distribuit duminică și luni 15 din cele 100 de tablete pe care Episcopia de Bălți le oferă elevilor basarabeni cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Episcopul de Bălți a înmânat duminică primele cinci tablete în parohia Horeşti din raionul Făleşti. Luni, ierarhul a oferit alte 10 dispozitive copiilor din satele Lopatnic și Feteşti şi elevilor de la Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din Briceni.

La ceremonia organizată la liceu, Părintele Episcop le-a mulţumit tuturor celor care au jertfit din puţinul lor pentru ca o sută de copii să aibă acces la învăţământul online.

„Această solidaritate a românilor care locuiesc pe diferite meridiane este un gest frumos, care arată unitatea de neam, care nouă, celor din Republica Moldova, ne dă curaj mai ales în aceste zile de încercare cu noul virus”, a spus el.

Aliona Caduc, directoarea liceului, a menţionat că sunt primele daruri pe care elevii le primesc de la începutul pandemiei și a vorbit despre strădania profesorilor de a promova valorile neamului, pe care le-a întruchipat poetul Grigore Vieru, „patronul spiritual” al liceului.

Preasfințitul Părinte Antonie a dăruit pentru biblioteca instituției şi un set de carte românească.

Cele 100 de tablete vor ajunge la copiii buni la învăţătură care provin din familii cu venituri modeste. Aceștia au fost selectaţi de preoții parohi în colaborare cu directorii instituţiilor de învăţământ locale.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…