15 burse lunare de studiu au fost oferite prin concurs de Episcopia Hușilor

Centrul Eparhial din Huși a anunțat miercuri rezultatele concursului pentru programul de burse „Episcopul Ioachim Mareș”. 10 elevi și 5 studenți care au domiciliul în județul Vaslui vor primi 300, respectiv 500 de lei lunar pe parcursul întregului an de studiu. 

Au fost înscrise 49 de persoane la concursul anunțat în 23 octombrie. Programul de burse a fost inițiat de Episcopul Ignatie în amintirea Episcopului Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996.

La nivel eparhial se derulează mai multe programe de burse sociale sau de studiu: „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie).

Biserica este un susținător constant al educației. Numeroase astfel de burse sunt acordate tinerilor cu rezultate bune la învățătură fie de centrele eparhiale, fie de parohii din țară și din diaspora.

În contextul pandemic, la nivelul Patriarhiei Române au fost donate peste 5000 de tablete electronice pentru studiul online.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.
Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica.

Comentarii Facebook


Știri recente