125 de ani de la naşterea părintelui Dumitru Furtună

Joi, 26 februarie 2015, s-au împlinit 125 de ani de la naşterea părintelui Dumitru Furtună, cărturar, etnograf şi folclorist. A fost o figură marcantă a oraşului Dorohoi, iar opera sa şi aşezămintele înfiinţate de dânsul constituie o adevărată comoară pentru toţi dorohoienii. Seminarul Teologic din Dorohoi se numără printre instituţiile la temelia cărora a muncit părintele Furtună, motiv pentru care, ca în fiecare an, a fost comemorat în cadrul unei festivităţi, informează „Ziarul Lumina”.

S-a oficiat slujba de pomenire a părintelui în paraclisul seminarului, iar părintele spiritual Ionuţ Apetrei a vorbit elevilor despre personalitatea marelui cărturar. În încheiere a fost proiectat un film despre viaţa şi opera părintelui Dumitru Furtună.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…