Un preot botoșănean a construit o casă nouă pentru o familie afectată de un incendiu

Un preot botoșănean a reușit în câteva luni să construiască o locuință nouă pentru o familie afectată de un incendiu. Casa din localitatea Călărași a fost sfințită sâmbătă de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Casa în care locuia familia Apăvăloaie din Călărași, județul Botoșani, a fost distrusă complet într-un incendiu produs în luna mai. Familia rămasă pe drumuri avea doi copii, de 13 respectiv 5 ani, și îl aștepta pe cel de-al treilea.

Preotul Ioan Pădurariu, parohul Bisericii „Sfânta Treime” – Călărași, a mobilizat mai multe persoane pentru a duce la bun sfârșit lucrarea de construcție a unei noi locuințe.

A făcut tot ce i-a stat în putință, de la strângere de fonduri prin intermediul rețelelor de socializare, până la muncă efectivă de șantier împreună cu soția și copiii, notează Doxologia.

Ca o încununare a eforturilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba de sfințire a noii case, împreună cu un sobor din care au făcut parte Pr. Ioan Pădurariu și Pr. Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului Iași 1.

La finalul slujbei preotul paroh a rostit un cuvânt în care a mulțumit lui Dumnezeu și persoanelor care s-au implicat în ajutorarea semenilor lor:

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Vineri vor fi închise școlile din cauza gripei

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor fi închise vineri, 25 ianuarie 2019, potrivit ordinului emis miercuri de Ministerul Educației Naționale la recomandarea Ministerului Sănătății. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei. Pentru…