Un preot botoșănean a construit o casă nouă pentru o familie afectată de un incendiu

Un preot botoșănean a reușit în câteva luni să construiască o locuință nouă pentru o familie afectată de un incendiu. Casa din localitatea Călărași a fost sfințită sâmbătă de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Casa în care locuia familia Apăvăloaie din Călărași, județul Botoșani, a fost distrusă complet într-un incendiu produs în luna mai. Familia rămasă pe drumuri avea doi copii, de 13 respectiv 5 ani, și îl aștepta pe cel de-al treilea.

Preotul Ioan Pădurariu, parohul Bisericii „Sfânta Treime” – Călărași, a mobilizat mai multe persoane pentru a duce la bun sfârșit lucrarea de construcție a unei noi locuințe.

A făcut tot ce i-a stat în putință, de la strângere de fonduri prin intermediul rețelelor de socializare, până la muncă efectivă de șantier împreună cu soția și copiii, notează Doxologia.

Ca o încununare a eforturilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba de sfințire a noii case, împreună cu un sobor din care au făcut parte Pr. Ioan Pădurariu și Pr. Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului Iași 1.

La finalul slujbei preotul paroh a rostit un cuvânt în care a mulțumit lui Dumnezeu și persoanelor care s-au implicat în ajutorarea semenilor lor:

Comentarii Facebook


Știri recente