PS Visarion: Învierea Domnului este praznicul credinței, al nădejdii și al dragostei

În noaptea Sfintelor Paşti, mii de credincioşi tulceni din Eparhie au participat la slujba Învierii. La Catedrala Episcopală, Sfânta Lumină a fost dăruită credincioşilor de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. Ierarhul a oficiat pe un podium special amenajat slujba Utreniei Învierii, a precizat Alexandru Chituță.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a praznicului Învierii Domnului Hristos.

Învierea Domnului este praznicul credinței, al nădejdii și al dragostei, praznicul luminii celei neînserate, al bucuriei celei cerești negrăite. Prin Învierea Sa din morți, Hristos Domnul a biruit porțile morții și ale iadului și a deschis pentru toți cei care vor crede în numele Lui poarta veșniciei, a spus Preasfinția Sa.

***

Şi în acest an, o delegaţie a Episcopiei Tulcii a adus lumină din Sfânta Lumină adusă în ţară de la Ierusalim de reprezentanţii Patriarhiei Române. Aceasta a fost împărţită apoi la parohiile din judeţul Tulcea.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…