TRINITAS TV

Sărbătoarea Sfintei Treimi este ziua când Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române se află în sărbătoare – două dintre componentele sale, radioul și televiziunea, purtând numele TRINITAS.

În anul 2007, în Biserica Ortodoxă Română se folosea deja de multă vreme puterea cuvântului mijlocit prin intermediul instrumentelor de comunicare în masă, mai precis: publicațiile tipărite, radioul și spațiul on-line. În acest context, se simțea nevoia înființării unei televiziuni care să pună în valoare bogăția vizuală imensă a Ortodoxiei românești, în măsură să completeze instrumentarul de misiune al Bisericii.

Televiziunea TRINITAS a fost anunțată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel încă din cuvântarea de întronizare, la 30 septembrie 2007. Câteva săptămâni mai târziu, la 27 octombrie 2007, TRINITAS TV a fost inaugurat, în urma unui efort substanțial și susținut.

Susținerea venită din partea Patriarhului României a continuat prin implicarea nemijlocită a Preafericirii Sale în etapele de formare a grilei de programe, a dotărilor tehnice, de echipare a studioului și de formare a echipei redacționale și tehnice, precum și de identificare a surselor sustenabile de finanțare.

***

Centrul de Presă BASILICA a fost înființat la inițiativa, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 27 octombrie 2007, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor și are următoarele componente:

– postul de Radio TRINITAS, care a fost înființat în 1996 și a început să emită la 17 aprilie 1998

Ziarul Lumina, care a apărut pentru prima dată la 7 februarie 2005

– postul de Televiziune TRINITAS, care emite din 27 octombrie 2007

Agenția de știri BASILICA, care a fost înființată la 27 octombrie 2007 și a început să își desfășoare activitatea de la Sărbătoarea Sfintei Treimi din 16 iunie 2008

Biroul de presă al Patriarhiei Române, înființat după 1990 și care a devenit parte a Centrului de presă BASILICA din ianuarie 2008.

Componentele Centrului de Presă BASILICA au scopul de a intensifica, într-o lume marcată de secularizare, misiunea spirituală a Bisericii, de a propovădui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg. Conținutul publicistic al acestor canale media nu este exclusiv religios, însă maniera în care sunt abordate toate aspectele lumii contemporane este una creștină.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…