Solidaritate în Arhiepiscopia Târgoviștei: Casă nouă pentru o familie afectată de incendiu

În seara de 8 ianuarie 2017, locuința unei familii din comuna Glodeni (județul Dâmbovița) a ars aproape în totalitate în urma unui incendiu cauzat de o defecțiune la coșul de evacuare a fumului.

Ca urmare a acestui accident, preoții din parohia Glodeni, împreună cu autoritățile locale și Arhiepiscopia Târgoviștei, au demarat acțiunile necesare construirii unei noi case pentru soții Costache și cei patru copii ai lor, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Astfel, la aproximativ o lună de la nefericitul eveniment, duminică 12 februarie 2017, a fost sfințită noua construcție. Slujba a fost oficiată de cei trei preoți din Glodeni: Viorel Mugurel Gheorghe, Dănuţ Vancea și Răzvan Gheorghe Gagiu.

La ridicarea noii locuințe s-au implicat, atât prin efort fizic cât și material, mai multe persoane din parohie și din împrejurimi. În același scop a fost organizat și un spectacol caritabil de muzică populară în Glodeni, iar fondurile strânse au fost folosite la ridicarea imobilului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…