Slujire arhierească la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu

slujire-arhiereasca-la-parohia-pogorarea-sfantului

În ziua sărbătorii Întâmpinării Domnului, marți, 2 februarie 2016, credincioșii parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu au primit vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și a unui număr mare de credincioși care au participat cu această ocazie și la instalarea noului preot slujitor, părintele Adrian Medan. În cuvantul de învățătură adresat la praznicul Întâmpinării Domnului, Mitropolitul Clujului a vorbit despre calitățile necesare întâlnirii cu Dumnezeu.

Tot cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe noul preot paroh părintele Petru Marius Varga.

Parohia ortodoxa romana „Pogorarea Sfântului Duh” a fost înființată în anul 1991. Piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în 15 iunie 1997 de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Târnosirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei în data de 22 august 2015.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
CCF28072016-1

Slujba Sfântului Ierarh Bretanion, Episcopul Tomisului

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent Slujba Sfântului Ierarh Bretanion Episcopul Tomisului, sărbătorit la 25 ianuarie. Volumul cuprinde slujbele Vecerniei, Utreniei şi a Sfintei Liturghii. Sfântul Bretanion (sau Vetranion) a fost episcop de Tomis (Constanţa de…

9__biserica_sf_mina1

Biserica Parohiei Sfântul Mina din Constanţa va fi resfinţită

Duminică, 31 iulie 2016, începând cu ora 7.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară…