Slujire arhierească la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu

slujire-arhiereasca-la-parohia-pogorarea-sfantului

În ziua sărbătorii Întâmpinării Domnului, marți, 2 februarie 2016, credincioșii parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu au primit vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și a unui număr mare de credincioși care au participat cu această ocazie și la instalarea noului preot slujitor, părintele Adrian Medan. În cuvantul de învățătură adresat la praznicul Întâmpinării Domnului, Mitropolitul Clujului a vorbit despre calitățile necesare întâlnirii cu Dumnezeu.

Tot cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe noul preot paroh părintele Petru Marius Varga.

Parohia ortodoxa romana „Pogorarea Sfântului Duh” a fost înființată în anul 1991. Piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în 15 iunie 1997 de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Târnosirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei în data de 22 august 2015.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Patriarhul României şi Patriarhul Alexandriei

Mesaj de felicitare adresat Patriarhului Teodor al II-lea al Alexandriei. 12 ani de la întronizare ca Întâistătător al Bisericii Alexandriei şi Întregii Africi

24 octombrie 2016 Preafericirii Sale TEODOR al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al Întregii Africi   Preafericirea Voastră, La cea de a douăsprezecea aniversare de la întronizarea Preafericirii Voastre ca Întâistătător al Bisericii…