Sfânta Muceniţă Varvara cinstită la Paraclisul Mitropolitan „Sfânta Treime” din Craiova

Paraclisul Mitropolitan Sfânta Treime din Craiova și-a cinstit duminică, 4 decembrie 2016,  cel de-al doilea hram, pe Sfânta Muceniţe Varvara. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor format din preoţii şi diaconii slujitori ai bisericii, precum şi preoţi invitaţi de la alte parohii din Cetatea Băniei.

În cuvântul de învăţătură rostit, părintele Gheorghe Brad a evocat modelul de sfinţenie şi viaţă creştină al Sfintei Varvara, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

La final, cei prezenți au primit binecuvântarea părinților slujitori.

***

Sfânta Mare Muceniţă Varvara (305-311) a trăit într-o cetate din răsăritul Imperiului Bizantin numită Heliopolis. Tatăl sfintei, aristrocrat păgân, o ţinea ascunsă într-un turn înalt din cauza frumuseţii ei. Aflând că a îmbrăţişat credinţa creştină şi neputând să o convingă să se lepede de Hristos, a ucis-o el însuşi în faţa mai marilor provinciei, în anul 306. Este considerată protectoarea copiilor, a tinerelor şi a mamelor. De asemenea, este şi izbăvitoare de moarte năprasnică, motiv pentru care a fost aleasă şi protectoare a minerilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente