Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împlineşte 79 ani

PF Ieronim al Atenei

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada, împlineşte astăzi, 30 martie 2017, 79 ani.

Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a născut în 30 martie 1938, la Oinofyta, Boeotia (Grecia).

În anul 1967 a obținut licența în teologie la Facultatea de Teologie a Universității din Atena; în același an a fost hirotonit preot. Este absolvent şi al Facultăţii de Filosofie, secţia Arheologie.

Între anii 1977-1978 a frecventat cursurile Institutului pentru Bisericile Răsăritene din Regensburg. A studiat între altele arheologia la Graz și la München. A fost profesor de filologie la mai multe instituţii de învăţământ din Grecia şi colaborator al Societăţii de Arheologie din Atena.

A fost protosinghel al Mitropoliei de Theba şi Livadia, stareţ al mănăstirilor Sagmata şi Cuviosul Luca. Între 1978-1981 a fost secretar șef al cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

La 4 octombrie 1981 a fost ales Mitropolit de Teba şi Livadia. În acest timp, a făcut parte din comisiile sinodale ce aveau ca obiect învăţământul religios, relaţia dintre Biserică şi Stat ş.a.

În data de 07 februarie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Atenei şi a toată Grecia de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. A fost întronizat în data de 16 februarie 2008. Noul arhipăstor al Bisericii Greciei a fost ales în urma trecerii la cele veșnice a Arhiepiscopului Christodoulos.

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împreună cu delegația însoțitoare a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.

În plan social, Preafericitul Părinte Ieronim a înfiinţat orfelinate, cantine pentru săraci şi emigranţi, azile pentru bătrâni, instituţii speciale pentru persoane cu handicap.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…