Patriarhul Maxim al Bulgariei, comemorat la mormântul său de la Mănăstirea Troian

Patriarhul Maxim al Bulgariei a fost comemorat marți la mormântul său de la Mănăstirea Troian din Bulgaria la împlinirea a șase ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Marți dimineață, 6 noiembrie, Mitropolitul Naum de Ruse a oficiat Sfânta Liturghie la care a participat și reprezentantul Patriarhiei Române în Sofia, Pr. Neluțu Oprea, anunță Biserica Bulgară pe site-ul oficial.

După Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a oficiat o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, pe care l-a numit „un păstor dedicat și zelos, un vrednic monah și ierarh, un bun și înțelept arhiereu care și-a dat întreaga și îndelungata sa viață lui Dumnezeu și poporului nostru ortodox binecinstitor”.

Preafericitul Părinte Neofit a oficiat o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, Patriarhul Maxim, la împlinirea a 6 ani de la moartea sa. Foto: Anghel Karadakov / BOB

„În această zi, când se împlinesc șase ani de la despărțirea noastră de el, ne aducem aminte de un stareț blând, care cu multă iubire, bunătate și fermitate a condus cu înțelepciune viața Bisericii noastre pentru mai mult de patru decenii”, a spus Patriarhul Neofit.

Patriarhul a adăugat că predecesorul său a rămas în conștiința Bisericii și a neamului „un model de adevărată slujire sfântă și un exemplu vrednic de urmat de către noi, fiii săi recunoscători”.

Preafericitul Părinte Neofit și-a exprimat dorința de a-i urma în râvnă, credință și înțelepciune Patriarhului Maxim.

Patriarhul Maxim a trecut la cele veșnice în data de 6 noiembrie 2012, după ce a condus Biserica Ortodoxă Bulgară pentru 41 de ani.

Foto credit: Anghel Karadakov / BOB

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…