Patriarhul Maxim al Bulgariei, comemorat la mormântul său de la Mănăstirea Troian

Patriarhul Maxim al Bulgariei a fost comemorat marți la mormântul său de la Mănăstirea Troian din Bulgaria la împlinirea a șase ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Marți dimineață, 6 noiembrie, Mitropolitul Naum de Ruse a oficiat Sfânta Liturghie la care a participat și reprezentantul Patriarhiei Române în Sofia, Pr. Neluțu Oprea, anunță Biserica Bulgară pe site-ul oficial.

După Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a oficiat o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, pe care l-a numit „un păstor dedicat și zelos, un vrednic monah și ierarh, un bun și înțelept arhiereu care și-a dat întreaga și îndelungata sa viață lui Dumnezeu și poporului nostru ortodox binecinstitor”.

Preafericitul Părinte Neofit a oficiat o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, Patriarhul Maxim, la împlinirea a 6 ani de la moartea sa. Foto: Anghel Karadakov / BOB

„În această zi, când se împlinesc șase ani de la despărțirea noastră de el, ne aducem aminte de un stareț blând, care cu multă iubire, bunătate și fermitate a condus cu înțelepciune viața Bisericii noastre pentru mai mult de patru decenii”, a spus Patriarhul Neofit.

Patriarhul a adăugat că predecesorul său a rămas în conștiința Bisericii și a neamului „un model de adevărată slujire sfântă și un exemplu vrednic de urmat de către noi, fiii săi recunoscători”.

Preafericitul Părinte Neofit și-a exprimat dorința de a-i urma în râvnă, credință și înțelepciune Patriarhului Maxim.

Patriarhul Maxim a trecut la cele veșnice în data de 6 noiembrie 2012, după ce a condus Biserica Ortodoxă Bulgară pentru 41 de ani.

Foto credit: Anghel Karadakov / BOB

Comentarii Facebook


Știri recente