Paraclisul Patriarhal Sfântul Spiridon – Nou și-a sărbătorit hramul

Biserica Ortodoxă l-a pomenit astăzi pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, paraclis patriarhal, din Capitală și-a sărbătorit cu acest prilej hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul a vorbit despre virtuțile Sfântului Ierarh Spiridon: „Sfântul Ierarh Spiridon este unul dintre cei mai populari sfinți, unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai Bisericii Ortodoxe. Aceasta se datorează multelor minuni pe care le-a săvârșit și pe care le săvârșește, dar și datorită vieții sale alese și blândeții sale. Pentru dragostea față de semenii lui Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni. După ce soția sa s-a mutat în corturile cele cerești el a fost ales arhiereu al unei localități ce se numea Trimitunda. Deopotrivă era păstor de capre și păstor de oameni. Sfântul Ierarh Spiridon este pentru fiecare dintre noi mai ales un exemplu de blândețe, de milostenie și un îndemn ca noi să iubim pe cei săraci care sunt prietenii lui Dumnezeu”.

Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou s-a aflat în ultimii ani într-un amplu proces de restaurare. Totodată, s-au făcut lucrări și la Casa „Spiridonia” și Casa „Trimitunda”, aflate în apropierea lăcașului de cult. Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, le-a oferit acte de cinstire din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel celor care au sprijinit toate aceste lucrări. Lui Victor Opaschi, secretar de Stat pentru Culte, i-a fost oferit Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Ca în fiecare an, credincioșii din Capitală au venit în număr mare pentru a participa la slujbă și pentru a se închina la moaștele Sfântului Spiridon. Racla în care se păstrează cinstitele odoare a fost așezată, încă din ajunul sărbătorii, în apropierea bisericii, sub un baldachin.

Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Visarion, Episcopul Larisei, pomenit în Biserica Ortodoxă în ziua de 15 septembrie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente