Moștenitorul Coroanei Britanice în România. Prințul Charles se află în a doua vizită oficială

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, se află de miercuri până vineri într-o vizită oficială în România.

În a doua zi pe pământ românesc, Prințul a avut joi o întrevedere cu Patriarhul României în Palatul Patriarhiei. Aici s-a discutat și despre o colaborare dintre Patriarhia Română și două fundații cu scopul promovării patrimoniului cultural și religios din țara noastră.

După acest moment, Alteța Sa Regală a vizitat în 30 martie 2017 și Catedrala Patriarhală unde a aprins o lumânare. De asemenea, a audiat și un mini concert de muzică religioasă interpretat de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Tot astăzi, Prinţul Charles al Marii Britanii s-a aflat în vizită la Guvernul României, Muzeul Satului și Delta Văcărești.

Ultima oprire a fost la Palatul Elisabeta, unde s-a întâlnit cu Alteța Sa Regală, Principesa Margareta a României, care este verișoară de gradul II.

În prima zi a vizitei, Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis, i-a conferit în 29 martie 2017 Ordinul Național Steaua României în Grad de Mare Cruce.

Vizita din țara noastră este prima din turneul european care se va încheia în 6 aprilie 2017. Pentru Moștenitorul Coroanei Britanice aceasta a fost a doua vizită oficială în România. În zilele următoare Prințul va merge în Italia și Austria.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…